Art & Kulturë

Cili është dallimi mes gjalpit dhe margarinës

Të dyja përdorën për qëllime të njëjta. Por ndryshimet mes këtyre dy produkte, janë të shumta. Ato dallojnë për nga lloji i yndyrës që përmbajnë dhe mënyrës se si përpunohen. Gjalpi prodhohet nga produktet e bulmetit, zakonisht nga qumështi i lopës, por mund të bëhet edhe nga qumështi i deles, dhisë etj. Ndërsa margarina bëhet nga vajrat bimorë.

Gjithashtu ato dallojnë dhe nga përpunimi i tyre, gjalpi përpunohet më lehtë dhe mund të bëhet edhe në shtëpi, ndërsa margarina ka proces më të ndërlikuar, kalon në procesin e hidrogjenizimit dhe gjatë përpunimit humbë vlerat ushqyese. Për këtë arsye gjalpi është më i shëndetshëm!

Përfitimet që kemi nga gjalpi:
– Është i pasur me vitaminë A
– Përmban antioksidant
– Ka shumë vitaminë E dhe K
– Përmban materie qe luftojnë kancerin
– Është edhe burim i energjisë
– Na mbron nga disa infeksione

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).