Art & Kulturë

Artistët, dedikim prekës për sakrificën e bluzave të bardha përballë koronavirusit

Këngëtarë, instrumentistë, futbollistë, artistë dhe gazetarë sollën sot ndryshe “Kënga e mjekut”, të kompozuar nga Agim Prodani në 1963 dhe të kënduar nga artistja e madhe Anita Take.

Kjo këngë tingëllon sot më bukur se kurrë në këto ditë të vështira jo vetëm për mjekët shqiptarë, por edhe ata në botë që po përballen me koronavirusin “COVID-19”.

Kënga dedikuar mjekëve nga mjeshtrja e këngës shqiptare ka ardhur plot emocion edhe njëherë si përkrahje ndaj atyre që sot ndodhen në frontin e parë të luftës ndaj koronavirus nga emra të njohur të botës së artit, kulturës, sportit e ekranit shqiptar si Ema Andrea, Dhimitër Gjoka, Lorik Cana, Kujtim Prodani, Vikena Kamenica, Eranda Libohova etj.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1921985367935759&id=148233298644317

 

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).