Art & Kulturë

Ambasada e SHBA-së organizon Javën e Filmit Amerikan

Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë organizoi Javën e Filmit Amerikan, i cili solli në Shqipëri dokumentarë bashkëkohorë të vlerësuar me çmime. Gjatë javës së kaluar, Ambasada prezantoi katër shfaqje filmash si pjesë e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Tiranë.

Dokumentarët prezantuan anë të ndryshme të Amerikës duke theksuar fuqinë universale të individëve për të bërë një ndryshim në familjen, komunitetin dhe shoqërinë e tyre. Shfaqjet e filmave u pasuan nga folësit dhe diskutimet në panel mbi temat në lidhje me filmat, të tilla si edukimi i të rinjve, mbrojtja e mjedisit, media e lirë dhe gazetaria profesionale, si edhe përfshirja sociale.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).