Art & Kulturë

A mund të ketë turizëm në hënë?

Kemi parë shumë herë në filmat fantashkencë njerëz që jetojnë në Hënë, krijojnë pallate të mëdha etj.Tashmë turizmi në Hënë huk është më fantashkencë.

Elon Musk i SpaceX ka zbuluar se kompania private e udhetimeve hapesinore ka ne plan te coje dy turistet e pare ne nje udhetim jashte planetar qe do i coje udhetaret deri mbrapa henes, e pastaj serish ne Toke. Udhetimi mendohet te zgjase nje jave dhe te kryhet ne pjesen e dyte te vitit 2018.
Elon Musk ka treguar se dy udhetaret kane preferuar te mbeten anonim per momentin, por ka zbuluar se ata nuk i perkasin Hollivudit dhe as jane pilote. “Udhetimi nuk eshte pa rrezik,”- ka rrefyer Musk. “Ne po mundohemi ta minimizojme cdo rrezik, por nuk do te jete zero.”

Dy turistet e pare te hapesires do jene vetem ne mjetin hapesinor te SpaceX. Deri ne kohen e nisjes ata do i nenshtrohen trajnimeve shume intensive. Sipas Musk, ata e kane depozituar nje shume te mire per te prenotuar udhetimin i cili do te zgjase diku midis 300.000 dhe 400.000 miljesh.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).