Art & Kulturë

“Zorro” mbush 100 vjeç

Kanë kaluar plot 100 vjet që pas shfaqjes, për herë të parë, të kalorësit të famshëm Zorro, jo i mbinatyrshëm si Batman apo Spiderman, i cili karakterizohej nga një maskë, mantel dhe shpatë dhe që u lind nga pena e Johnston McCulley.

Personazhi i tij pati një sukses i madh, që ndihmoi në paraqitjen e tij në filma dhe seriale televizive.

Aventura e parë e Zorros u botua në gusht 1919, në gazetën amerikane ”All-Story Weekly” duke prezantuar para lexuesve figurën e Don Diego de la Vegas, i biri i pronarit më të pasur të tokave në Kaliforni në kohën e sundimit spanjoll (1769-1821).

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).