Art & Kulturë

Vjen premiera e dokumentarit ‘Kurrizi’

Dokumentari ‘Kurrizi’ me skenar të Doruntina Bashës dhe Arif Muharremit e regji të Orgesa Arifi, vjen me premierë më 7 shtator.

Dokumentari ‘Kurrizi’ trajton një hapësirë urbane, gati suburbane, në Lagjen Dardania, e cila në vitet e 90’ta, shndërrohet në hapësirë paralele shoqërore, kulturore të të rinjve shqiptar – në atë periudhë, regjimi i Millosheviçit i kishte përjashtuar shqiptarët tërësisht nga jeta institucionale.

‘Kurrizi’ ishte një geto hapësirë për shumë të rinj dhe për shumë personalitete që sot janë figura publike te Kosovës.

Ky dokumentar ka për qëllim të mbledhë tregimet për ‘Kurrizin’ si një pjesë e rëndësishme për memorien kolektive te viteve të 90-ta në Kosovë.
Pjesë e Premierës do të jenë edhe personalitetet që kanë histori e tregime të shumta të Kurrizit.
Premiera vjen më 7 shtator me fillim nga ora 20:00 në Miqt Pub, në Prishtinë. Dokumentari është përkrahur nga CHwB Kosova.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).