Art & Kulturë

VIDEO/ Një këngë për fëmijët e luftës në Kosovë që solidarizoi një botë të tërë

Grupi i famshëm amerikan Kelly Family krijoi në vitin 1999 këngën e bujshme “Children of Kosovo”, që shërbeu si një himn shpëtimi për të gjithë kosovarët që përballeshin përditë me realitetin e luftës.

Teksti i saj paraqet gjendjen e tmerrshme të kosovarëve në frontin e luftës dhe fëmijët e tyre, të cilët u ekspozuan ndaj ngjarjeve të dhunshme në një moshë shumë të re. Kështu, ajo pushtoi shumicën e ekraneve të kanaleve të muzikës në botë pas bombardimeve të Serbisë.

“Children of Kosovo” u shndërrua në hit në disa prej vendeve më të fuqishme në Tokë, e sidomos në SHBA.

Dëgjojeni më poshtë:

 

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).