Art & Kulturë

Tavë me bizele

Përbërësit:

– 1 kavanoz bizele
– 1 karotë e vogël,
– 1 qepë e vogël,
– 7 lugë vaj,
– 1-2 lugë të vogla miell,
– pak trumzë,
– pak kripë.

Përgatitja:

Nxehni vajin dhe fërgoni qepën e grirë bashkë me karotën.

Sapo të zbuten, qitni bizelen, shtoni kripën dhe një filxhan ujë dhe lëreni të vlojë në temperaturë të ulët së paku 16 minuta, duke i shtuar erëza.

Treteni miellin në pak ujë dhe qiteni me vrushkull të lehtë duke e përzier vazhdimisht.

Nëse dëshironi të jetë gjella më e dendur, shtoni edhe pak miell, por kini parasysh që do të dendësohet kur të ftohet.

Kur të shtoni miellin, le të vlojë ngadalë edhe 10 minuta.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).