Art & Kulturë

Publikohet lista e plotë e nominimeve për Oscar 2019

Sapo janë publikuar të gjitha nominimet e ceremonisë së 91-të të Academy Awards, që do të mbahet më 24 janar në teatrin Dolby, në Hollywood. Filmi “Roma” dhe “The Favorite” prijnë në garë me gjithsej 10 nominime secili. Best picture Black Panther BlacKkKlansman Bohemian Rhapsody The Favourite Green Book Roma A Star is Born Vice […]

Publikohet lista e filmave garues për Oscar

Tashmë është bërë publike lista e filma të cilët janë në garë për edicionin e 91-të të Çmimeve të Akademisë – Oscar. Në këtë listë nuk është asnjë film nga Kosova edhe pse kishte pasur pretendime që tri regjisoret Lendita Zeqiraj, Blerta Zeqiri dhe More Raça, mund të ishin pjesë e saj. Filmi “Martesa” ishte […]

46 asete të reja i shtohen Listës së Trashëgimisë për Mbrojtje të Përkohshme

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, ka marrë vendim për aprovimin Listës së Trashëgimisë Kulturore për Mbrojtje te Përkohshme Lista e Trashëgimisë Kulturore për Mbrojtje te Përkohshme për vitin 2017-2018 përfshin gjithsej 1567 asete, prej tyre 46 të reja sipas kategorive me sa vijon: 14 asete te reja në trashëgiminë arkeologjike, 23 asete […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).