Art & Kulturë

Sa gota ujë duhet të pini gjatë ditës

Me vite të tëra, shkencëtarët kanë sugjeruar se sasia e ujit që duhet të konsumojmë gjatë ditës është rreth tetë gota ujë.

Por, a është vërtet nevoja që gjatë tërë ditës të konsumoni ujë?

Sipas një studimi, ndoshta jo! Kjo sepse studimi ka zbuluar që mjafton të pini aq shumë ujë sa ju kërkon trupi.

Në fakt, ata thonë se konsumimi i sasive të tepërta të ujit mund të jetë i rrezikshëm, ndërkaq në raste ekstreme mund ta shkaktojë edhe vdekjen.

“Nëse i përshtatemi vetëm kërkesës së trupit tonë – pra të pimë ujë vetëm kur ndihemi të etur – atëherë edhe kjo është në rregull”, ka thënë hulumtuesi Michael Farrell nga Australia.

Sipas tij, konsumimi i tetë gotave ujë në ditë nuk është se shkakton ndonjë dëm sepse nuk është sasi e tepërt, por ai është partizan i të konsumuarit ujë aq shumë sa ju kërkon trupi!

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).