Art & Kulturë

PICCOLO MARE

Qendra Harabel në bashkëpunim me Akademinë e Arteve të Bukura të Lecce-s dhe Galerinë FAB, do të prezantojë në datë 31 janar, ora 18:00, ekspozitën e radhës “Piccolo Mare”, një projekt i cili do të zhvillohet me mbështetjen e Ambasadës Italiane dhe Institutit Italian të Kulturës. Kjo ekspozitë mori nismë nga edicioni i XVI i Çmimit Kombëtar të Arteve – Artet Pamore (PNA), një konkurs kombëtar i studentëve të Akademive të Arteve të Bukura organizuar nga Ministria e Universitetit dhe Kërkimit, që u zhvillua në qytetin e Leçes, nga data 18 nëntor deri më 16 dhjetor.
Ekspozita “Piccolo Mare” bën bashkë të gjitha veprat e seksioneve të ekspozuara në edicionin e XVI të PNA-së dhe punimet e studentëve të Universitetit të Arteve në Tiranë.

***

Il Centro Harabel in collaborazione con l’Accademia di Belle Arti di Lecce e la Galleria FAB della Facoltà di Belle Arti dell’Università delle Arti di Tirana, presenterà il 31 gennaio, alle 18:00, la mostra “Piccolo Mare”, con il sostegno dell’Ambasciata d’Italia e dell’Istituto Italiano di Cultura. Questa mostra si ispira alla XVI edizione del Premio Nazionale delle Arti, un concorso nazionale degli studenti delle Accademie di Belle Arti, indetto dal Ministero dell’Università e della Ricerca, che si è svolto nella città di Lecce, dal 18 novembre al 16 dicembre.

La mostra “Piccolo Mare” raccoglie tutte le opere delle sezioni esposte nella XVI edizione del PNA e opere di allievi dell’Università delle Arti di Tirana.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).