Art & Kulturë

Nis viti i ri shkollor, 480 mijë nxënës ulen në bankat e shkollës

Në të gjithë vendin sot ka startuar viti i ri shkollor 2018-2019, ku 480 mijë nxënës pritet të ulen sot në bankat e shkollës.

Sipas Ministrisë së Arsimit rezulton se rreth 32 mijë nxënës do të shkojnë sot për herë të parë në shkollë, dhe do të nisin klasën e parë.

Ky vit shkollor ndryshe nga vite e tjera ka risi librat falas për nxënësit e klasë së parë dhe të klasës së katërt, si dhe libra falas për kategori të tjera sociale si familjet në nevojë dhe fëmijët jetim.

Në të gjithë qarqet e vendit, bashkitë dhe institucionet arsimore prej muajsh kanë nisur
përgatitjet për pritjen e nxënësve për fillimin e vitit shkollor.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).