Art & Kulturë

Nis rikonstruksioni i bibliotekës së Përmetit

Bashkia e Përmetit bën të ditur se “ka nisur puna për rikonstruksionin e bibliotekës së qytetit, me fonde të financuara nga Bashkimi Europian, pas aplikimit në projektin “EXPLORAL” IPA CROSS-BORDER , i cili rezultoi fitues”.

Sipas bashkisë, ky ambient, i cili frekuentohej nga shumë persona që nga fëmijë deri në moshën e tretë, ishte në gjendje tepër të amortizuar dhe nuk ishte vënë dorë për investim që nga ndërtimi i saj.

Ky projekt ka në fokus rregullimin dhe sistemimin e ambienteve të brendshme dhe të jashtme të bibliotekës, dixhitalizimin e titujve të librave më kryesorë, krijimin e një ëebsite me monumentet e kulturës, legjenda dhe gojëdhëna të traditës dhe trevës përmetare.

Shumë shpejt lexuesit përmetarë dhe jo vetëm do të kenë mundësinë të lexojnë në ambiente moderne dhe bashkëkohore.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).