Art & Kulturë

Në Konak

Teatri Metropol – Qendra Kulturore Tirana paraqet: Në Konak – Koncert I Ansamblit Folkorik Tirana

Teatri Metropol ka kënaqësinë e veçantë t’ju ftojë “Në Konak”, koncertin e Ansamblit Folklorik “Tirana” në datën 07.06.2018, ora 20:30 në atriumin e Muzeut Historik Kombëtar.
Ky koncert, me udhëheqës artistik Armela Demaj dhe koreograf Rudina Demaliaj e Donald Martini sjell motivet më të mira të trashëgimisë kulturore të të gjitha trevave të Shqipërisë, të këngëve, valleve dhe kostumeve popullore nga jugu në veri.

Identiteti Vizual: Vincenzo Giannattasio

PROGRAMI:

Vallet e Shqipërisë së Mesme:
Vallja e Shupalit
Vallja e Ajkës
Vallja e Qypave të Kavajës

Këngë të Shqipërisë së Mesme:
Kur del goca te pazari
N’pleqni m’ka zën sevdaja
Jeleku Kadife
Të deshta me hakikat

Vallet e Shqipërisë së Jugut:
Vallja e Gorarçes
Vallja e Dardhës
Vallja e Nuses
Vallja e Librazhdit

Këngë të Shqipërisë së Jugut:
Vogëlushe Ane Ane
Natën e borës së madhe
O çuno festo mënjanë
Paske flokët pale palë

Vallet e Shqipërisë së Veriut:
Vallja e Kosovës
Vallja e Tropojës
Vallja e Malësisë së Madhe

Ansambli Tirana përbëhet nga:
Valltarë:
Sedmir Memia, Adnand Cmeta, Elvis Kuka, Klaudjo Docja, Erdet Miraka ,Stiv Osmanaj, Graciano Tahiri, Mariglen Domi, Xhevit Isufi, Anxhela Hysa, Megi Duka, Sara Koçi, Anxhela Rezhda, Adela Gjyla, Artea Bebri, Selin Bollati, Mario Bali

Orkestra:
Nurije Myftari, Bashkim Sinani, Dashamir Gega, Mark Kakusi, Ilir Neziri, Todi Dori, Ada Zalaj, Ilir Bega, Eneo Gjoka, Ronald Gjura

Koreograf:
Rudina Demaliaj, Donald Martini

Grupi Iso- Polifonik përbëhet nga:
Drita Ballo, Mihal Kaçi,, Sotir Ballo, , Dhimitër Ballo , Ergys Hodaj

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).