Art & Kulturë

“Në det” nga Qëndrim Rijani

“Në det” nga Qëndrim Rijani – Sikur liria e vërtetë të mos jetë e njëjtë me lirinë e zakonshme, ku do ta gjejmë këtë liri? Përgjigjia është e thjeshtë…

Liria nuk ka kurrëfarë domethënie. Liria e vërtetë…domethënë gjithçka. Pse? Sepse është e vërtetë, dhe prandaj më e mirë.

Ku do të duhej ta kërkonim lirinë e vërtetë?

Të mendojmë me logjikë.

Sikur liria e vërtetë të mos jetë e njëjtë me lirinë e zakonshme, ku do ta gjejmë këtë liri? Përgjigjia është e thjeshtë: liria e vërtetë ekziston vetëm në vendin ku nuk ka liri të zakonshme.

Me regji të Qëndrim Rijanit. Autor Sllovomir Mrozhek. Në role: Qazmedin Nuredini, Mirsad Abazi, Sefedin Shabani, Taulant Destani dhe Faton Ibrahimi.

Më 1 dhe 2 Korrik ora 20:00 në Teatrin Shqiptar-Kumanovë.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).