Art & Kulturë

Libër dhe shkëmbim idesh : “Metropolet barbare” nga G. Faburel

Guillaume Faburel, profesor në Universitetin Lyon 2 dhe në Institutin e Studimeve Politike të Lionit, studiues shkencor në UMR Triangle (Shkolla e Lartë Normale e Lionit) ku ai është përgjegjës i « Studimeve urbane », do të paraqesë librin « Metropolet barbare » : deuniformizimi i qyteteve, ç ‘urbanizimi i tokës ». Ky libër marrë çmimin e pare 2018 të librit të ekologjisë politike nga Fonacioni i ekologjisë politike.

” Metropolizimi sjell një ekspansion urban të pareshtur dhe një përshpejtim të fluksit dhe ritmit të jetës, deri në atë pikë sa qytetet e mëdha, gjithnjë e më tepër po përbuzen, gjë që shprehet nga një mori gjestesh të përditshme rezistence, të cilat Guillaume Faburel synon t’i shprehë në veprën e tij.”

Organizuar nga Ambasada e Francës në Shqipëri dhe Aleanca Franceze e Tiranës, në partneritet me Universitetin « Aleksandër Moisiu » të Durrësit.

Në gjuhën frënge, me përkthim simuluan në shqip.
HYRJA E LIRE !

Më 28 janar 2020 – 14:00
Universiteti i Durrësit – Salla e konferencave

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).