Art & Kulturë

Kuzhinieri shqiptar Ravajol Hasani vlerësohet me tri çmime nga ‘Eating Awards 2016’

Ravajol Jorgo Hasani, ditën e djeshme është vlerësuar nga ‘Eating Awards 2016’ me ‘Lugën e Argjend’, ‘Kapelën e Artë’ dhe ‘Shefi më i mirë i kuzhinës për vitin 2016’. Përveçse është ambasador i Jamie Oliver në Shqipëri, tani Ravajoli është edhe ambasador i Shqipërisë në Qipro në fushën e gastronomisë.

“Jemi vlerësuar nga ‘Eating Awards 2016’ që vlerëson restaurantet dhe hotelet në tërë fushën e gastronomisë dhe mbahet një herë në vit dhe vlerëson punën që bëhet në këto restaurante”, ka thënë Jorgo Hasani për KultPlus, lidhur me suksesin e tij të fundit.
Larguar nga vendlindja qysh në fëmijëri, Ravajol Jorgo Hasani edhe pse në vend të huaj punoi shumë për të arritur aty ku donte edhe pse fillimisht pa idenë se çfarë do të bëhej. Por në kushte të rënda ekonomike, si një i emigruar u detyrua që për pak para të punonte si pjatalarës, por gjithmonë duke u ngritur në detyrë. Kështu kur ai arriti të hynte në kuzhinë, aty edhe zbuloi artin e gatimit dhe dashurinë e fshehur që kishte për të.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).