Art & Kulturë

Koncert Recital nga Petrit Çeku

Nata e fundit e Albania Guitar Festival mbyllet me koncertin e kitaristit virtuoz Petrit Çeku.

Sensibiliteti dhe ekspresiviteti i Petrit Çekut ka tërhequr vëmendjen e audiencave në gjithë botën. Ai u paraqit me recitale solistike në mbare Europën dhe Amerikën Veriore si dhe në koncerte nën përcjelljen e orkestrave simfonike si Allentown Symphony, Baltimore Symphony, Orkestra Kamertale e Filharmonisë Çeke, Orkestra Shtetërore e Hermitazhit të St. Petersburgut dhe Filharmonia e Zagrebit. Ai gjithashtu ka kolaborim të vazhdueshëm me ansamblin e famshëm kamertal Solistët e Zagrebit dhe është anëtar themelues i trios kitaristike Elogio.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).