Art & Kulturë

Kolë Idromeno në retrospektivë/ Hapja e ekspozitës

Në Galerinë Kombëtare e Arteve ditën e enjte më 27 qershor, në orën 20:00 hapet ekspozita retrospektive e artistit Kolë Idromeno.

Në se te ‘Motra Tone’ Kolë Idromeno pikturoi bukurinë e familjes, te ‘Dasma Shkodrane’ bukurinë e traditës, te portreti i Gjyzepinës bukurinë e ndjesës, në tablonë ‘Rrugët e jetës’ ai pikturoi bukurinë e çlirimit të tij shpirtëror, rolin çlirues të artistit në shoqërinë e asaj kohe të zymtë e të zhytur në mëkate.

(Pasazh i shkëputur nga studimi i Eleni Laperit mbi Kolë Idromenon)

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).