Salca kromatoze Alfredo është ëndërr kulinare. Është krijuar në Romë në vitin 1920, ndërkaq e ka shpikur Alfredo di Lelio
Deri sot kjo salcë është e adhuruar e cila u shtohet shumë ushqimeve.
Shërbehet me pasta, perime të ziera në avull, mish skare…
Salca Alfredo bëhet kështu:
Nevojiten:
– 2 lugë gjalpë;
– 2 thelpinj hudhre (të bluar);
– 1 filxhan ajkë neutrale për zierje;
– kripë;
– piper;
– ½ e filxhanit parpexhano të freskët të grirë në rende.
Përgatitja:
Shkrini gjalpin dhe në të shtoni hudhrën e bluar. Skuqini pak dhe shtoni ajkën.
Shtoni kripën dhe piperin dhe pastaj edhe parmexhanon. Përzieni dhe qitni sipër pastës.
Grini edhe pak parmexhano në rende dhe shijojeni.