Art & Kulturë

Kisha e Shën Gjonit me këmbanë të re

Banorët e fshatit Mërqi të Lezhës kremtuan Ditën e Martirizimit të Shën Gjon Pagëzuesit. Në këtë ditë u celebrua një meshë e veçantë pasi u bekua edhe këmbana e re, e dhuruar nga familja Pali.

Pikërisht pas 7 vitesh, Kisha ku nga Papa Klementi i XI me 14 Janar 1703 u mblodh Kuvendi i Arbrit, tingëllima e këmbanës u dëgjua perseri. Kleri katolik dhe banorët e zonës falenderuan familjen Pali për këtë bekim, me urimin e ditës “Shën Gjoni ju ndihmoftë!”

Emirjan Gjergj Pali deklaroi se këmbana është bërë e re në Itali dhe me mbishkrimin për kishën e Shën Gjonit. Ajo peshon 255 kg, dhe prej 29 gushtit do të qëndrojë si bekim për kishen në Kupolën e Kishës së Kuvendit të Arbrit.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).