Art & Kulturë

Ja ç’të bëni me limonët e tepërt para se të prishen

Limonët janë një ndër agrumet më të përdorshme dhe të shëndetshme në tryezën tonë. Përdorimet e tyre janë të gjithëanshme, ndaj vendi i tyre nuk është kurrë i tepërt në kuzhinë. Por çfarë të bëjmë nëse kemi blerë një sasi të madhe limonësh, aq sa ata rrezikojnë të prishen pa i përdorur kurrë? Mos u merakosni, sepse ka “shpëtim” edhe në këto raste!

Ngrijeni lëngun e limonit për më vonë

Ja se si:

Shtrydhni lëngun e limonëve të tepërt në një tas të madh.
Pastaj mbushni një enë me kuba akulli, me lëngun e limonit dhe futeni në ngrirje për 24 orë.
Gjëja më interesante është se ekziston mundësia që të gjeni edhe forma akulli në formën e limonëve. Kur të hidhni lëngun në to, do t’ju duket sikur po shijoni sërish limonët e freskët.
Pastaj hidhini kubet e limonit në ujë për të pasur një pije freskuese gjatë mbasdites, ose përdorini në koktejle!

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).