Nëse ju gjenden fileto pule dhe speca në shtëpi, keni mundësinë të provoni një pjatë të veçantë dhe shumë të shijshme. Mos u justifikoni se ju merr shumë kohë, sepse në fakt përgatitet shumë shpejt!
Përbërësit:
- 2 fileto pule
- 2 speca
- 2 domate
- ½ gotë verë e bardhë
- Pak miell
- Vaj
- Kripë
- Piper i zi
- Majdanoz
Përgatitja:
- Së pari rrihni filetot e pulës me një çekiç kuzhine dhe më pas rregullojini me pak kripë dhe piper të zi. Vendosini në një pjatë dhe lërini mënjanë për disa minuta.
- Ndërkohë, pastroni specat nga farat dhe prejini në shirita mesatar.
- Skuqini me pak vaj për disa minuta në zjarr të ngadaltë dhe shtoni në të edhe filetot e pulës pasi t’i kaloni më parë në miell.
- Skuqini filetot për disa minuta nga të dyja anët dhe shtoni më pas në të verën e bardhë.
- Mbulojini me kapak dhe pasi vera të avullojë plotësisht shtoni në të domatet e prera. Rregullojini me pak kripë dhe piper të zi dhe lërini të ziejnë për disa minuta.
- Më pas, largojini nga zjarri, vendosini në një pjatë për servirje dhe dekorojini me pak majdanoz.