Art & Kulturë

Festivali Global i Filmit për Migrantët

Festivali Global i Filmit për Migrantët: Filmi ABU ADNAN.

Transmetimi i këtij filmi organizohet nga Organizata Ndërkombëtare e Migracionit në bashkëpunim me Fakultetin e Mjekësisë, Universiteti I Mjekesise, në Kuadër të Festivalit Global të Filmit për Migrantët.

Abu Adnan–Babai i Adnan është një film me metrazh të shkurtër që tregon historinë e Sayidit një doktori sirian dhe djalit të tij Adnan, të cilët u larguan nga Siria në mes të luftës civile dhe u vendosën në Danimarkë.
Pavarësisht nga lidhja e ngushtë, marrëdhënia e tyre bëhet e tensionuar pasi Adnan fillon të shkojë në shkollë dhe të ndryshojë zakonet e tij.

Filmi me metrazh te shkurter (25 minuta) do te pasohet me pas nga diskutimi mbi temen e migrimit dhe pershtatjes se mjekeve shqiptare ne shtetet e huaja.

Pjesemarrja eshte pa pagese.

Salla “William A. Johnson”, Fakulteti i Mjekesise Tirane, 11/12/2018 ora 11:00-13:00

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).