Art & Kulturë

Ekspozita “Wonder of a pencil” në Galerinë KALO

Ramazan Memishi ka lindur ne Oreshke te Kukesit, ne 04/04/1957. Ka kryer shkollen fillore ne Oreshke dhe tetevjecaren ne Krume te Hasit, ku njeh dhe pasionin per pikturen. Ne 1977 kryen shkollen e mesme artistike ” Jordan Misja ” dhe ne 1981 mbaron studimet ne Akademine e Arteve ne Tirane per Skenografi me professor Agim Zajmi. Prinderit e tij Hakik Memishi dhe Arze Memishi kane jetuar ne fshat. Ata I krijuan mundesi per shkollim duke I ushqyer pasionin per artin. Ai u rrit dhe u edukua ne nje ambient ku fliteshin dy gjuhe: Maqedonisht dhe Shqip, gje qe ndikoi ne formimin e tij te mevonshem kulturor. Pasion te dyte ka Letersine. Ai eshte I martuar me Shpresen (mjeshtre e realizimit te sixhadeve) dhe ka tre vajza: Jelinen, Aniten dhe Loreten.
Ai ka hapur ekspozita personale dhe ka qene pjese e ekspozitave kolektive ne shtete te ndryshme. Punon ne teknika te ndryshme : vizatim, grafike, picture, skenografi, sculpture, tapiceri dhe piktura murale.. Ka kryer udhetime studimi ne Gjermani, Belgjike, France, Angli, Skoci, Kosove, Maqedoni etj..
Ka vepra ne fondin e Galerise Kombetare te Arteve, Tirane dhe koleksione private ne Shqiperi, France, Gjermani, Skoci etj. Per krijimtarine e tij ka shkrime dhe dokumentare nga kritike dhe piktore te njohur si Naxhi Bakalli, Nazmi Hoxha, Lulzim Mema, Luljeta Lleshanaku, Suzana Varvarica Kuka, Kujtim Halili, Vasil Ikonomi, LLambi Blido, Agim Spahiu dhe Nazif Dokle etj.
Ekzpozita Kolektive
1981 – Kukes
1982 – Kukes
1983 – Kukes
1984 – Kukes
1984 – Kukes – GKA Tirane
1985 – Kukes
1986 – Kukes – GKA Tirane
1987 – Kukes – GKA Tirane
1988 – Kukes
1989 – GKA Tirane
1989 – Shtutgart – Gjermani
1955 – GKA Tirane
1996 – GKA Tirane
1997 – GKA Tirane
1998 – Onufri GKA Tirane
2007 – Prishtine
2008 – Bienale Nderkomebetare e vizatimit Prishtine
2008 – Glasgow
2008 – Prizren
2009 – Glasgow
2010 – Gaia Gallery Glasgow
2011 – Suhareke
2012 – Suhareke
2012 – Art Pistol, Glasgow
2013 – Art Pistol, Glasgow
2014 – Art Pistol, Glasgow
2014 – Art Kafe, Kukes
2015 – Art Kafe Kukes
2015 – Art Pistol, Glasgow
2015 – Galeria Kalo
2016 – Art Kafe, Kukes
2016 – Art Pistol, Glasgow
2017 – Art Kafe, Kukes
Ekspozita Vetjake
1990 – Kukes
1990 – Tirane
1995 – ka ekspozuar 25 vepra te realizuara ne sixhade murale ne ambientet e PNUD-it.
1995 – GKA Tirane sixhade murale
1995 – Die France ne festivalin e Europes Lindore – sixhade murale
1996 – Kukes
1997 – GKA Tirane
1997 – Hotel Europa Park Tirane, sixhade murale
1998 – Galeria Odeon QNK Tirane
2001 – Galeria Te&Gi Tirane
2001 – Pallati I GKA Tirane
2011 – Braewell Galleries Edinburg
2015 – Suhareke
Ka krijuar dhe realizuar mbi 150 skenografi ne gjinine e e teatrit dramatic, teatrit te estrades, teatrit te kukullave, koncerteve dhe festivaleve te ndryshem dhe eshte nje nga oranizatoret e tre kolonive te organizuara ne Kukes.

DITA / ORA
Shtator 1 (E premte) 07:00 – Tetor 8 (E diel) 07:00

VENDODHJA
Galeria Kalo
Rruga Ibrahim Rugova Tirane

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).