Art & Kulturë

Common Voice, një projekt i cili e bën njohjen e zërit të hapur për të gjithë

Zëri është i natyrshëm, zëri është human. Kjo është pra arsyeja pse ne jemi të përkushtuar me krijimin e një teknologjie zëri e cila përdoret nga makineritë tona. Por pjesa më e madhe e kësaj teknologjie është e mbyllur nga disa korporata të mëdha dhe s’është e lirë për pjesën me të madhe të zhvilluesve të teknologjisë. Ne mendojmë se kjo gjë ndrydh risitë kështu që po prezantojmë projektin Common Voice, një projekt i cili e bën njohjen e zërit të hapur për të gjithë. Tani ti mund të dhurosh zërin tënd për të na ndihmuar të ndërtojme një motor njohjeje zëri open-source që gjithkush mund ta përdorë për të krijuar aplikacione inovative për pajisjet dhe per web-in.
Lexo një fjali që të ndihmosh mekanizmin të mësojë si flasin njerëzit. Ndiqe punën duke ndihmuar të përmirësohet. Kontribuesit më aktiv gjatë aktivitetit do fitojnë dhurata të vogla. Nuk ke dije teknike? Nuk ka problem, thjesht dëshira mjafton. Është kaq e thjeshtë.

DITA / ORA
(E martë) 17:00 – 20:00
VENDODHJA
Open Labs Hackerspace
Rr. Pjeter Budi Tirane

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).