Art & Kulturë

4 efektet e qershisë

Trajton kancerin

Nëse ju jeni një pacient i sëmurë me kancer, konsumimi i qershisë rrit shanset për shërim. Kjo, për shkak se qershitë kanë veti ushqyese që ndihmojnë në luftën kundër të gjithë mënyrave te kancerit dhe sëmundjeve të zemrës.

Forcon kujtesën

Mos iu ndani qershive këtë sezon sepse ajo shërben për të forcuar kujtesën. Kjo ndodh për shkak të një komponent që gjendet tek kokrrat e ëmbla , e njohur si anthocyanin. Shkencëtarët kanë provuar se ky përbërës është i mirë për trurin. Përveç forcimit të kujtesës, qershia ndihmon në parandalimin e humbjes së saj.

Rrit cilësinë e gjumit

Ata që konsumojnë më shumë qershi, kanë më shumë shanse që të bëjnë gjumë të thellë. Kjo është për shkak se qershia përmban një hormon të njohur si melatonin. Melatonin është e njohur për rregullimin e cikleve të gjumit. Për një gjumë më të mirë, më të relaksuar dhe të kënaqshëm është i këshillueshme konsumimi e qershisë.

Parandalon plakjen

Melatonina gjithashtu vepron si një agjent kundër plakjes dhe ndihmon në ngadalësimin e procesit te plakjes. Kjo do të thotë se njerëzit që hanë qershi mund të duken me te ri për një periudhë më të gjatë se sa ata që nuk bëjnë.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).