“Verbëri” – Jose Saramago

Një qytet është goditur nga një epidemi e “verbërisë së bardhë”, e cila nuk kursen askënd. Autoritetet kufizojnë të verbrit në një spital mendor të zbrazët, por elementet kriminale i mbajnë të gjithë robër, duke vjedhur racione ushqimore dhe duke dhunuar gratë.

Ka një dëshmitar okular për këtë makth që udhëzon shtatë të panjohur – midis tyre një djalë pa nënë, një vajzë me syze të errëta, një qen me lot – nëpër rrugët e shterura dhe marshimi bëhet aq i çuditshëm sa rrethanat janë të tmerrshme.

Një shëmbëlltyrë e mrekullueshme e humbjes dhe disorientimit dhe një evokim të gjallë të tmerreve të shekullit të njëzetë, Verbëria ka përfshirë publikun e leximit me portretizimin e fuqishëm të pikave te forta dhe dobësive më të mëdha të njeriut. Roman jashtëzakonisht i fuqishëm qe ve ne pah vullnetin e njeriut për të mbijetuar kundër të gjitha gjasave, nga fituesi i Çmimit Nobel për Letërsinë 1998.”Shpesh njerëzit tregohen të verbër, apo bëjnë sikur. Kjo është një nga arsyet që kam shkruar romanin tim “Verbëri”, është shprehur autori.

Vendos një përgjigje

Ju lutemi të vendosni komentin tuaj !
Ju lutemi të vendosni emrin tuaj