Si t’i shfrytëzoni mandarinat për disa gliko të shijshme? Për t’i dhënë edhe një aromë joshëse mund të përdorni karafila.
Mandarinat duhet t’i zgjidhni të vogla dhe me lëkurë të pastër.
Përbërësit:
1 kg mandarina
250 ml ujë
300 gram sheqer
20 gram karafil
Përgatitja:
Vendosni në një tenxhere për të zierë ujin, sheqerin, dhe karafilat.
Sapo të fillojë të marrë një valë shtoni mandarinat e lara mirë.
Rekomandohet t’i lini përeth 20 minuta, pasi mandarinat nuk duhet të zbuten plotësisht.
Më pas i hiqni dhe i lini mënjanë të ftohen. Merrni disa kavanozë qelqi të sterilizuar dhe vendosni me ndihmën e një luge druri glikonë e mandarinave.
Pas kësaj mund t’i ruani në ambiente të freskëta dhe t’i shijoni kurdoherë!