Në Serbi mësimi i gjuhës shqipe po kthehet në trend/ Video

Millena Beran është një studente serbe e albanologjisë në Serbi, e cila po merr mijëra klikime në videot e saj në youtube, në të cilat jep kurse për mësimin e gjuhës shqipe.

Së bashku me miqtë e saj, ajo ka filluar projektin për të promovuar gjuhët me të cilat ky shtet ka pasur mosmarrëveshje deri më tani.

Danillo Grbovi është një tjetër person i përfshirë në këtë projekt. Ai nuk di shqip dhe nuk ka takuar kurrë shqiptarë më parë në Serbi, por tani që puna i ka lidhur me ta, Danillo beson se më shumë serb duan që t’i njohin shqiptarët.

Beogradi ka një nga katedrat më të vjetra të gjuhës shqipe – mbi 90 vjet. Studentët besojnë se ka shumë hapësirë për t’u prezantuar nga e para.