Art & Kulturë

Lulelakra do stil për t’u gatuar

Edhe gatimi i lulelakrës ka disa sekrete të vogla për tu gatuar ashtu siç duhet. Prandaj hidhini një sy recetës më poshtë…

Përbërësit:

  • 1 lulelakër
  • 1 qepë
  • 1 thelbi hudhre
  • 50 g sallam mortadel
  • lëng perimesh
  • vere e bardhë
  • 4 luge vaj ulliri
  • kripë, piper

Përgatitja:

  • Lani mirë lulelakrën dhe më pas ndajeni në lule. Qëroni qepën dhe hudhrën, grijini së bashku me mortadelën dhe lërini të aromatizohen për 5 minuta me flakë të ulët dhe me pak vaj ulliri. Pas disa minutash shtoni lulelakrën.
  • Shtoni verën, e rregulloni me kripë, aromatizojeni me piper dhe lëreni ne zjarr për 20 minuta.
  • Nëse lëngu do te avullohet shumë mund të shtoni një gotë me lëng perimesh. Me pas vendosni lulelakrën ne një pjatancë dhe shërbejeni.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).