Film-Dokumentar për Nikos Kazantzakis

Në kuadrin e DITË-NETËVE TË LIBRIT, salla UNESCO, do të shfaqet një film-dokumentar për Nikos Kazantzakis, shkrimtarin dhe mendimtarin e madh grek. Studiuesit, profesorët që kanë bërë studime të shumta për të, por dhe njerëz të zakonshëm, tregojnë histori që përshkruajnë jetën dhe punën e tij. Marrëdhëniet e tij me Perëndinë, udhëtimet, dashurinë, filozofinë, miqësinë, muzikën dhe ëndrrat regjistrohen në xhirime të larmishme në vendlindjen e tij, Kretë, Selanik, Athinë etj. Me mbështetjen e Ambasadës Greke në Tiranë. Produksion i vitit 2017