Barazia, sonte në Destil

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Barazia, sikurse liria, është një nga idealet më të medha të modernitetit, që vështirë ta ndeshesh si praktikë.

Në Shqipëri qytetari jeton në një kontekst pluralistik, i cili është i përbërë nga një mori idealesh dhe ideologjishë për barazinë. Në këtë fjalë, vëmendje i kushtohet idealeve dhe praktikave të barazisë, që rrjedhin nga kultura lokale ligjore duke u ndalur te kultura e ndërtimit të shtëpive të njëjta.

Një ndër eksperiencat më provokuese dhe kreative që kam ndeshur gjatë kërkimeve etnografike në terren është historia e ndryshimeve në kulturën ligjore sa i takon idealeve dhe praktikave të barazisë. E mbi të gjitha, trajektorja kulturore e kalimit prej parimit etik e ligjor në materializmin e këtij parimi, apo në shndërrimin e tij në një “rregull estetik”.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.