Në botën e geishave

dphclub

Një fotoreporter spanjoll ka marrë një leje të jashtëzakonshme për të hyrë në një shtëpi Okiya, shtëpi geishash.

Reportazhi i paprecedentë shfaq jetën e përditshme të femrave që jetojnë për një ditë të vetmë, atë të shitjes së virgjërisë.

Maiko, ose geisha praktikante nis të marrë mësime mbi sjelljen, ushqyerjen e kulturuar dhe mirësjelljen në prani të meshkujve.

Makiazhi i tyre i veçantë dhe kostumi i quajtur kimono është shenja e tyre dalluese.

Kjo traditë ka më shumë se 400 vjet në Japoni dhe ende vazhdon t’i rezistojë kohës.

Çmimet e tyre nisin nga 1 mijë dollarë dhe shkojnë në disa mijëra dollarë. Disa pjesë të ditës dhe jetë së tyre, fotoreporteri spanjoll I ka sjellë përmes këtyre fotove. 

 

 

Komente