378 mijë turistë vizitojnë parqet arkeologjike dhe muzetë

Shtimi i numrit të vizitorëve të huaj në Shqipëri ka rritur ndjeshëm interesin edhe ndaj trashëgimisë kulturore të vendit. Kjo vihet re edhe nga numri i vizitave në muzetë, kalatë dhe parqet arkeologjike.

”Institucionet dhe qendrat e trashëgimisë kulturore gjatë tremujorit të parë janar-qershor 2018 kanë patur një rritje 71% të numrit të vizitorëve krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2017. Janë gjithsej 378 mijë turistë vendas dhe të huaj të cilët kanë vizituar kalatë, parqet arkeologjike dhe sitet arkeologjike. Është një numër shumë i lartë po ta krahasojmë me 2014 është një rritje prej 188% ”, u shpreh Ledion Lako, drejtor i Drejtorisë Rajonale të Kulturës Kombëtare, gjatë takimet të sotëm me përfaqësuesit e turizmit në COD.

”Ministria e Kulturës ka publikuar në faqen online kalendarin turistik të aktiviteteve 2018 ku janë plot 68 aktivitete përgjatë gjithë sezonit turistik. Këto aktivitete janë të ndryshme duke filluar që nga shfaqjet, aktivitet për fëmijë gjatë gjithë bregdetit të cilat kanë shërbyer dhe për rritjen e numrit të turistëve. Janë disa shfaqje të cilat kanë qenë të mbipopulluara si ”Opera Jeans”, baleti ”Monger”, ”Sokaku i të marrëve” në Gjirokastër dhe shumë shfaqje të tjera që ka zhvilluar Cirku Kombëtar etj”, u shpreh Lako.

Vendos një përgjigje

Ju lutemi të vendosni komentin tuaj !
Ju lutemi të vendosni emrin tuaj